Home

KUNSTENAARS A t/m O \ Gielen

Stuur e-mail

Gielen 

Gielen

Lut Gielen is restauratie- en decoratieschilder en houdt zich bezig met ambachtelijk schilderwerk.
Zij restaureert en reconstrueert beschadigde dan wel overschilderde, historische schilderingen in huizen, monumentale panden, boerderijen en kerken.
Ook brengt ze traditionele dan wel vrije decoratieve schilderingen opnieuw aan op lambriseringen, bedsteewanden, vloeren, plafonds, deuren, objecten, meubels.

Ambachtelijk decoratieschilderen wil zeggen dat alle bravouretechnieken worden uitgevoerd met traditionele materialen en zelfgemaakte verven op basis van pigmenten, lijnolie, schellak, bier.
Het terugbrengen in de oorspronkelijke of oude staat van een interieur, meubels of voorwerpen kan dan ook alleen dankzij de onmisbare kennis en kunde van de decoratieschilder.

Oude, ambachtelijke technieken zijn bijvoorbeeld hout- en marmerschilderen, steenimitatie, patineren, het aanbrengen van trompe l'oeil, alle soorten van verguldwerk, letterschilderen.

In haar atelier geeft Lut ook workshops voor individuele leerlingen en kleine groepen. Deze worden overdag of in het weekend ingepland.

Daarnaast werkt Lut twee dagen per week als werkbegeleider op de schildersafdeling van Ateliers Museumtechnische Werken. Daar worden onder andere replica's gemaakt van oudheidkundige vondsten en tal van objecten ten behoeve van musea, die vervolgens precies zo beschilderd worden als het origineel.

Oude Rijksweg 20
9798 PB Garmerwolde
T 050-3118490
M 06-21435707
E info@lutgielen.nl
W www.lutgielen.nl

lid van Restauratoren Vereniging Noord


* Invoer verplicht

Stichting Kunst en Ambacht Ten Boer